Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2020 18:40 - Безумието се засилва...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове:
1



«Безумието се засили, шиза покоси редиците ни…» — иначе и не казваш. А и как след всичко това сериозно да се отнасяме към к кв-«епидемията»? Да, тук на последния глупак става ясно, че това не е епидемия, а подло и нагло изобретение на властите, насочено срещу хората с цел ограничаване на свободата им.

ИСПАНИЯ

«В Испания вирусът действа селективно, в обществения транспорт не се грижи за хората, а на безлюден плаж - с маска, а полицията е нащрек».

«У нас тук на плажа в Испания, ако си стоиш на пясъка може без маска, но ако тръгнеш към морето тя става задължителна! Влизаш в морето — може да я махнеш, но къде да си я оставиш? Е в банския си, защото след водната процедура до шезлонга, отново ще тие нужна!»

През пролетта, когато ограниченията в Испания бяха премахнати беше позволено да се посещават барове, но все още не бяха разрешили разходки извън графика. И много граждани се разхождаха под предлог, че отиват на бар.

ИТАЛИЯ

«В Италия същото: обществен транспорт, метро — извинявайки. Но с маски от 18:00 до 6:00 сутринта са задължителни за всички повсеместно, вирусът се размножава на тъмно».

«Започнахме тренировки по хандбал. А ущилище, дай бог от 24 септември. Или на хандбала вируса не се разпространява. А в училище да».

Наскоро Италия наложи вечерен час и забрани „спокойните разходки“ от 22:00 до 05:00 часа. Можете да излезете само със „самодекларация“, където посочвате важни причини за изхода и маршрута си, така че полицаят да може да провери дали сте се отклонили от маршрута. Но формата на "самодекларация" се променя непрекъснато, сега е приета четвъртата и повечето италианци не разбират как промяната във формата трябва да повлияе на честотата.

Един от италианските политици заяви, че маските за ковид у населението ще се дават от ветеринарите, защото «човек е млекопитащ».

БЕЛГИЯ

« Белгия удиви със странен подход. По улиците може и без маски. Но ако преминеш през площадката на голям търговски център трябва да я сложиш. Даже знаци предупредителни стоят».

«Фландрия- северната половина на Белгия. Всичко беше затворено, с изключение на библиотеки, магазини и зоопаркове на открито. Почти локдаун, както през пролетта. Но защо ли щадят децата до 12. Не е необходимо да носят маски, те могат да спортуват както вътре, така и вън, ще бъде на разположение дневен лагер за почивка на закрито, скаути могат да се събират в групи от 20 души, откритите площадки са отворени за всички под 12 години. Рождени дни на открито (във ферма) може да се отбелязват (ние се интересуваме от самоуправление). Деца над 12 години ходят само на училище, за останалите са отменени, маски дори в междучасията на училищната площадка, няма спорт, няма музикални изпълнения, няма разузнавачи, няма рождени дни. Опитайте се да обясните всичко това на 10 и 12 годишни. Защо за едни може почти всичко, а за други не».

ГЪРЦИЯ

«A гръцкия вирус е друго. Toй работи изключително през ноща, сле 0:00, и под музика (не се шегувам, всички заведения се затварят в полунощ и музиката е забранена). Работи коварно в училищата (деца с маски от 3-годишна възраст) и е напълно безразличен към затворените детски площадки. Той е избирателен, някакъв маниак, улавя хората само на няколко острова и също не е безразличен към пушещите хора с бира в ръце».

ТУРЦИЯ

«У нас е същото. На плаж, в ресторант, в търговски център — тълпи, а в университетите на дистанционно. Днес музиката беше забранена в ресторантите и баровете, хората бяха много възмутени и забраната беше преместена на след 0.00. Възможно е до 0.00, но не и след това. Сватбите са строго по 1 час, повече не може, но в ресторантите да се гуляе може. Вчера бях на такава сватба - направиха служба по вписванията в ресторанта, снимаха се, после булката се преоблече в обикновена рокля и всички седнаха на масата сякаш не на сватбата».

ЧЕХИЯ

Ограничение на работата на магазините в Чехия стигна до обрзуване на битаци: «Вечер имам усещането, че всеки ден до 31 декември хората тичат по улиците с изпъкнали очи, всеки трябва да направи покупки преди 20.00 и да се прибере в къщи до 21.00. Метрото е до 22. В неделя е затворено въобще всичко, съвсем всичко. За Германия може би това е обичайно, защото магазините не работят през почивните дни, но ние се дразним и няма абсолютно къде да отидем, а в 16:30 вече е тъмно».

СЛОВЕНИЯ

«У нас в Словения също е тъжно. Всичко е затворено, освен магазините за храна, строителните и за животни. Някои заведения работят за дома. Маски даже на улицата. Комендантски час от 21.00 до 6.00 (всички полудяха или нещо такова?!). Не можете да напуснете общината си, също така е късмет, че сме в Любляна, тя е сравнително голяма и дори има гора».

ГЕРМАНИЯ

«Прегърнете ги и плачете с всичките им мерки. Умът ми скоро ще закипи, аз не мога да разбера логиката на тези мерки. Първо- правилата бяха въведени в ресторантите: маси на разстояние един метър едни от други, отидете в ресторант с уговорка, без маска е позволено да седите сам на маса, след всеки посетител се дезинфекцира всичко. Ресторантьорите сведоха глави, за да мислят за хората, които седят навън на маси през зимата и да не замръзват. Оказва се, че ресторантите са огнища на китайски вируси и те са напълно затворени. Безмислено ей-богу».

Земя Райнланд-Пфальц: «От утре в гимназиите децата са на маскичен режим — само на уроци, в междучасията – без».

Земя Мекленбург — Предна Померания: «У нас обратно: на уроци без, през междучасията със».

Хотелите в Германия могат да работят, но без туристи.

НИДЕРЛАНДИЯ

В Нидерландия се разпространила търговия с фалшиви справки за отсъствие на ковид: «Виновни се оказват, несъзнателни граждани, купуващи фалшиви справки. А нищо, че този тест струва 150 евро? Разбира се, ако струваше 15 евро, тогава хората спокойно щяха да го направят и тъй като цената е висока за тях, то купуват сертификати. Гадове!»

Така също решили да забранят зимния отдих на планинските курорти: «Забрани — това означа да сео бяви негативен reisadvies. А това означава, че НИКАКВИ застраховки на такъв отпуск не се разпространяват. Ако искаш върви на своя отговорност и риск, разболееш се в планината — лекуваш се за своя сметка, попаднеш в авария — плащаш сам».

ЛИТВА

«В Литва е същаъа история с маските. Например децата отиват на училище с маска, влизайки в кабинета си я махаш. В ресторант отиваш с маска, седнеш ли може я махнеш. И такива примери много. Глупост».

«У нас закона го промениха. Първо трябваше да седим с маски на масата, докато не бъде донесена поръчката. След това опростиха- трябва само да се махне маската».

ЕСТОНИЯ

«Съревнования може, състезания може, а в училище не. Ноу лоджик. Дебил гони малоумници. Алкохолът го ужесточиха — беше до 23:00 (забрана), а сега до 24:00 (що за логика). Твърд режим».

КАЗАХСТАН

«В Казахстан почивните дни — локдаун. Видимо, в тези дни вируса напада, а в другите – не».

«Имаме същите глупости в Алмати: през делничните дни градският транспорт е безопасен, а през уикендите вирусът вилнее. Затова транспорта не работи. И в планините да се ходи е опасно, а на битак — извинете».

«От град на град не се ходи без веякакви причини и документи. Между областите автобусите престанаха да ходят. Но самолетите може. Къде е логиката?»

УЗБЕКИСТАН

«У нас в Ташкент вируса действа само на държавните училищя и детски градини. Частните прекрасно работят вече 2 седмици. Вирусът ненавижда нощните клубове и караоки, те също не работят. Той обича да бере памук, така че можете да отидете на полето с тълпи, да спите един до друг и най-важното да избирате».

АРАБСКИ ЕМИРСТВА

«Вие още в Емирствата не сте били. Ние от март поголовно сме с маски, даже ако си сам в автомобила. Три месеца стояхме у дома затворени с комендантски час. А глобите…. просто песен! Минималната 800$. От емирство в емирство без тест не пътуваш».

«У нас за да отидеш в Абу-Даби е нужно всеки път да даваш ПСР-тест. Вземат го от носа. Много хора живеят в Дубай, а по работа са принудени практически всеки ден да ходят до Абу-Даби. Съответно постоянно дават тест».

ИЗРАЕЛ

«Израел бе поставен на триседмична твърда карантина. Детски градини и училища затворени. Бедните деца се мятат и скачат над главите на родителите си. В морето не може да се къпеш. Но съвместни молитви и демонстрации са разрешени. Ето още един голям маразъм».

«У нас в Израел в «червените» градове комендантски час от 19.00 вечерта до 5 сутринта. Аз си мисля, какъв странен вирус- у него сиеста от 5 сутринта и до 19.00 вечерта?»

«Нормалните хора разпространяват, както искат. Басейни и спортзали са затворени, на морето не може!»

АВСТРАЛИЯ

«Елате при нас в Мелбърн. У нас вируса също не е глупак, по нощите ловува за нас. От 20.00 вечерта до 5 сутринта. И в продуктовите магазини не ходи. Но не можем да отидем в магазин за цигари, той очевидно пуши вирус

КАНАДА

«У нас в Канада е същото с училищата. Странна система — през ден половината клас до четвъртък, а в петък всички заедно. И всички останали също».

САЩ

«САЩ. Всички училища са закрити и преминаха на онлайн-обучение. А частните училища работят на пълен ход. Там вируса не действа! Открити са фитнес-залите. Маската е задължителна, но когато отидеш на тренажор може да я махнеш, а за да отидеш до друг тренажор, слагаш я задължително! Басейн, сауна са закрити».

АВСТРИЯ

29 октомври 2020 година Конституционния Съд на Австрия (VfGH) признал за незаконни:

— забраната на ограничение на числата на посетителите в рестораните (максимум 4 възрастни, не живеещи в един дом),

— ограничение числата на участниците в мероприятия (не повече от 10 човека),

— изискване съблюдение на социална дистанция,

— изискване да се носят медицински маски в помещения и на въздух.

Съдът взе такова решение, тъй като министърът на здравеопазването така и не успя да предостави никакви доказателства, въз основа на които тези мерки са необходими. Но беда- решението на съда влиза в сила едва на 31 декември. Междувременно властите, пренебрегвайки решението на съда и незаконосъобразността, не само не отменят тези забрани, но и добавят към тях нови, например комендантски час.

«Та какво вие разбирате в съвременната медицина. Ето у нас (в Австрия) ситуацията е такава: отиваш в басейн и в сауна, например финландската парна е открита, а типа турска сауна е затворена (заради короната). Посещавам курсове от борсата на труда, трябва да се разхождам по коридора с маски, а в часовете можете да седнете без маски».

Ограничаването на работата на магазините доведе до образуването извън търговските точки тълпи от купувачи:

«Във Виена днес е кошмар. Даже в новините казаха. Народът пазарува, като опарен. На работните места няма никого».

«Преди седмица бях в салон за красота. След това тръгнах покрай Марияхилфер. Народът, като на демонстрация. Просто задръстена е цялата улица. Уличната храна е открита, кафенетата също. Народът с храна и кафе е навсякъде. Аднес е последния ден. После кафе и греяно вино у дома».

При подготовке материала использован источник: https://www.solidarnost.org/articles/mezhdunarodnyy




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1681507
Постинги: 2369
Коментари: 325
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930