Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2021 13:19 - Домашна торта Трите чаши – толкова сочна, че няма нужда да я сиропираш!
Автор: blackrose90 Категория: Рецепти   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2021 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image   

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки може да приготви тази домашна торта , защото всичко е съвсем просто и лесно. Можете сами да решите какъв ще бъде кремът, но ви предлагаме да опитате да направите сочния десерт с крем от целувки!

Такава торта ще бъде оценена от всеки, защото е невероятно деликатна и вкусна. Не е необходимо да я сиропирате, тъй като тортата е доста мокра без сироп. Така че опитайте и не се притеснявайте, защото тази лесна домашна торта винаги се получава.


Ето рецептата за вкусна домашна торта Трите чаши :

 

Домашна торта Трите чаши

Продукти:

1 чаша захар (200 ml);

2 яйца

1 чаша кисело мляко

3 с.л. масло

10 г ванилова захар

1 чаша брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 чаша заквасена сметана

4 целувки

Приготвяне:

Вземете дълбока чиния и разбийте яйца в нея. Добавете захарта и отново разбийте.

Разтопете маслото и изсипете в яйцата и захарта.

Разбийте за няколко минути с миксер.

Изсипете киселото мляко – 1 чаша.

Добавете ванилова захар.

Смесете половин чаша брашно с бакпулвера.

Пресейте сместа в течната основа.

Разбийте отново с миксер, докато получите гладка паста.

Пресейте останалото брашно и отново разбийте.

Изсипете тестото в силиконова форма с размер 25-30 см, височината на страните трябва да бъде поне 10-15 мм.

Загрейте фурната до 190-200 ° и поставете съда с тестото в нея. Времето за печене е приблизително 25 минути.

Извадете готовата торта от формата и я оставете да се охлади. Просто я оставете върху хартия за печене или върху силиконова постелка, за да избегнете залепването. А можете да я оставите да се охлади направо във формата.

След това изрежете назъбените ръбове.

Разделете тортата на 4 блата.

Накъсайте целувките на малки парченца, а най-добре е да ги смелите в блендер или да ги счукате.

Смесете ги със заквасена сметана.

Разбийте сместа.

Сега трябва да съберете тортата. Покрийте всеки блат с крем и ги подредете един върху друг.

Намажете тортата отгоре и отстрани с останалия крем.

Украсете по желание – с пресни плодове, сладко, шоколад или както ви диктува фантазията!

Тортата се получава не само вкусна, но и красива!



Тагове:   торта,   домашна торта,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 38480
Постинги: 42
Коментари: 10
Гласове: 58
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930