Постинг
26.07.2018 22:56 -
Старото винаги е актуално... :)
Жената:
до 15 години-врабче, подскача и цвърчи, но не е ловен обект, защото от нея не става никаква манджа*
15-25г. - пъдпъдък. най-вкусният дивеч. Трябва много гонене. Бие се по всяко време щом се появи.
25-30г.-бекас, прелита на посоки и търси топли места. Ловът е осигурен щом се бие със златни съчми.
30-35г. - яребица, тежко хвърчи но се бие лесно.
35-40г. - патица, няма нужда да я гониш, сама каца пред гимето.
40-45г.- гарга, месото и е кисело. Може да се яде само през гладните години. Никой не я бие макар ловът й да е разрешен през цялата година.
45-50г. - кукумявка, става само за препариране.
Мъжът:
до 20г. - кисела краставица, малко щом хапнеш и зъбите ти скрипват.
20-30г. - морков, колкото повече стои в земята, толкова по-червен става.
30-40г. - кромид лук, при употреба от очите ти текат сълзи.
40-50г. - консерва, с малко усилия все пак става манджа.
50-60г. - зрял боб, вечер се кисне,а се готви на другия ден.
60-70г. - праз, стои си в мазето да се каже, че има зимнина.
до 15 години-врабче, подскача и цвърчи, но не е ловен обект, защото от нея не става никаква манджа*
15-25г. - пъдпъдък. най-вкусният дивеч. Трябва много гонене. Бие се по всяко време щом се появи.
25-30г.-бекас, прелита на посоки и търси топли места. Ловът е осигурен щом се бие със златни съчми.
30-35г. - яребица, тежко хвърчи но се бие лесно.
35-40г. - патица, няма нужда да я гониш, сама каца пред гимето.
40-45г.- гарга, месото и е кисело. Може да се яде само през гладните години. Никой не я бие макар ловът й да е разрешен през цялата година.
45-50г. - кукумявка, става само за препариране.
Мъжът:
до 20г. - кисела краставица, малко щом хапнеш и зъбите ти скрипват.
20-30г. - морков, колкото повече стои в земята, толкова по-червен става.
30-40г. - кромид лук, при употреба от очите ти текат сълзи.
40-50г. - консерва, с малко усилия все пак става манджа.
50-60г. - зрял боб, вечер се кисне,а се готви на другия ден.
60-70г. - праз, стои си в мазето да се каже, че има зимнина.
Търсене
За този блог
Гласове: 7486
Блогрол