Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2010 12:50 - Как да направим нов сайт видим в Google?
Автор: maestro Категория: Технологии   
Прочетен: 9124 Коментари: 2 Гласове:
2



Google е сайт номер две в световното интернет пространство, но е най-популярната и най-използвана търсачка на информация. Никой не знае повече за търсенето от Гугъл. Освен това можете добавите търсачка на Google в сайта си.
Може би някои онлайн маркетинг специалисти са ви обяснявали как има някава тайнственост и едва ли не мистерия в начина, по който можете да накарате великя Гугъл да ви индексира. И че това е един много труден и времеемък процес. Това изобщо не е така!

Вярното е, че за да се класирате и имате добри резултати в търсенето на Google трябва да се подготвите малко по-внимателно.
Преди да бъдете добавени в Google index, уверете се, че уеб сайта ви е оптимизиран за точните и правилни ключови думи. Дори сайта ви да бъде индексиран от Google, вие няма да получите посещения от там, ако потребителите търсят по съвсем други думи и изрази (т. нар. ключови думи) от тези, които вие сте заложили.
Това е друга тема и няма да се спирам подробно на това в тази статия, но има достатъчно информация по въпроса в интернет пространството – просто потърсете за оптимизация по ключови думи в уеб сайт. Следващата стъпка е създаването на карта на сайта или sitemap както е известно. Простичко казано това е обобщен списък с всички страници и подстраници във вашия сайт, който Google, Yahoo, Bing и други търсачки разчитат и използват за да ви индексират. Файла трябва да е във формат XML, за да бъде разпознатго разпознат от Google. Ако сайта ви използва CMS система или блог платформа като WordPress и самият софтуер няма възможност да създаде sitemap автоматично то трябва да го направите като използвате външен плъгин (за WordPress има няколко) или да използвате sitemap генератор (потърсете за такъв в Internet). В Google Webmasters Tools също има съвети за това, какво да използвате за да създадете вашата карта на сайта. След като създадете вашият sitetmap с външния софтуер, трябва да я качите в главната директорията на сайта си, чрез FTP програма (такава можете да намерите безплатно!). Можете да използвате файловия мениджър към хостинга ви, с който най-вероятно разполагате и вече сте ползвали за да качвате едни или други файлове – със sitemap-а процедурата е абсолютно същата. Задължително трябва да е в главната (root) директория на сайта. След като сте направили картата на сайта е необходимо да я публикувате в Google, като има един много добър начин да го направите: Регистрирайте си акаунт с Google, които ще ви необходим и за други неща, като WebLabs, Gmail и други приложения и влезте в Google Webmasters Tools, където добавете вашия сайт. След това ще трябва да потвърдите, че сайта е ваш, като това става по един от два начина:
Добавяте специален код в header секцията на страницата ви, или По-лесният начин е да качите файл с определено от Google име в главната директория на сайта ви. И за двата начина има подробна информация и то на Български, просто следвайте инструкциите. Следващата стъпка е  от менюто в ляво да изберете Sitemap. Укажете пътя до вашия файл най-често ще е нещо от сорта на http://my-site-domain-name.com/sitemap.xml и сте готови!

Google ще започне индексацията след няколко часа и до два-три дни голяма част от вашите страници в сайта ще бъдат индексирани. Можете да проверите дали вече не е индексирана някоя от вашите страници като изберете от менюто в Webmasters Tools, Статистика и след това подменю Статистика за индекса и от предложените опции избирате site опрератора. Ако излезе резултат с някоя от страниците ви, то това означава, че вече сте в индекса, дори и частично. А след време в главното табло за управление ще видите следното съобщение: Страниците във вашите Sitemap са включени в индекса на Google.

Имайте предвид, че sitemap-а трябва да се обновява периодично, и ако това не става автоматично трябва да го правите ръчно. Ако използвате платформата WordPress за блог и плъгина за Google Sitemap, то всичко става автоматично и вашия sitemap се обновява при публикуване на всяка нова статия. Както виждате няма нищо мистериозно и тайнствено-всичко е ясно и е безплатно освен това. Просто следвайте гореописаните стъпки и ще се успеете - ГАРАНТИРАНО!


Тагове:   нов,   как,   Google,   направим,


Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Май няма да успее, а?
09.10.2010 13:24
Не питай старо, а патило! САМО с един нищо и никакъв Sitemap със сигурност НЯМА ДА УСПЕЕ!
цитирай
2. maestro - Говорим за началото...
09.10.2010 14:05
Прав си, само това не стига за добро класиране, но все пак става въпрос за "виждане" на сайта. Естествено че САМО sitemap не стига има още куп други неща които ще са необходими, но за това по-нататък. Ще се старая да попълвам блога със знания придобити от опита ми в оптимизацията. Не се взимам насериозно(като автор) - все пак SEO-то е много динамична среда за правене на бизнес, събиране на приятели и дори правенето( в зависмост от случая) на пари и всеки пак напоследък сме заляти от какви ли не съвети, за какво ли не, в каква ли не сфера. Искам и аз да дам принос в това - младите трябва да имат достъп до знание. Как ще го използват - е това е друга тема, с тъмна бира... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maestro
Категория: Други
Прочетен: 35269
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 12
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031