Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.10.2017 15:07 - Свобода за художника!
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тия дни руския художник и „борец с режима” Павленски пак попадна в медиите, но не по повод творчеството си.

Този път Павленски подпали един от филиалите на Банката на Франция в Париж, записвайки действията си с камера и заявявайки, че иска да започне световна революция.

Ако за руските либерали Павленски е едва ли не мъченик и икона на борбата с путинския режим, то цивилизованите европейци никак не одобриха постъпката му.

Да припомня, че когато същия Павленски подпали сградата на ФСБ в Москва, всички либерали и просветени европейци му ръкопляскаха и наричаха това борба с кървавия путински режим. Палежа обаче не бе най-яркия пърформанс на „художника”. Преди това той се прослави с това, че си заши устата, а след това с пирон си закова скротума на Червения площад.

Впоследствие срещу Павленски бе започнато разследване за сексуални престъпления и той предвидливо избяга в чужбина и французите му дадоха политическо убежище.

И как другаря Павленски се отблагодари на демократичните французи за това, че го измъкнаха от лапите на тоталитарния режим?

И в този случай западното лицемерие и двойни стандарти се проявиха с пълна сила. Когато „художника” палеше сгради в Москва това беше хубаво, а когато направи същото в цивилизования и демократичен Париж, европейците се възмутиха.

В крайна сметка Павленски бе пратен в психиатрична клиника и французите заведоха дело срещу него за нанесените щети. Френската общественост пък призова да върнат пишман дисидента-художник обратно в Русия и да му отнемат убежището.

image

И къде се дяна прочутата европейска толерантност и правата на човека? Нали Павленски е борец с тоталитаризма, свободолюбив художник, който изразява гражданската си позиция. А кръвожадната и тоталитарна френска полиция му ограничи свободата, пращайки го в психиатрията. Срамота! Защо мълчат САЩ, които вечно защитават демокрацията и правата на човека? Предлагам Вашингтон да въведе санкции срещу Париж и да настоява да пуснат на свобода жертвата на френския тоталитарен режим!       

Демокрацията е в опасност, товарищи!




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215969
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031