Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2016 11:51 - Изявлението на Веселин Марешки след взрива на аптеката в Бургас
Автор: zax Категория: Новини   
Прочетен: 2030 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 29.01.2016 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

„Взривът в Бургас е сигнал за безсилието на тези, срещу които дръзнахме да се изправим. Сигнал е за това, че те не приемат да има честен и нормален бизнес в тази държава". Това заявява варненският бизнесмен Веселин Марешки в официално обръщение по повод снощния взрив пред аптека от веригата му в Бургас. В него той допуска, че атаката срещу аптеката вероятно е заради набиращия скорост негов бизнес с горива.„Ние намерихме начин да покажем и докажем практически, че цените на горивата могат да бъдат по-ниски. Днес аз съм лицето на битката срещу робството на картелите и монополите. Вероятно могат да ни задушат. Но утре ще дойде друг", отбелязва още бизнесменът.

„С няколко счупени стъкла всъщност се опитват да ни отклонят вниманието от истинските проблеми на тази държава. Взривът пред нашата аптека в Бургас и няколкото счупени стъкла не е предупреждение срещу мен. Той е сигнал към Вас - гражданите на Република България", се посочва в текста.


Ето и цялото обръщение:

„Уважаеми съграждани и съмишленици, уважаеми приятели,
позволявам си да се обърна към Вас в тази форма заради случилото през изминалата нощ в Бургас. За мен е абсолютно непонятно как е възможно в правова и демократична държава, член на Европейския съюз, в началото на 21-ви век, по улиците да се разхождат хора, въоръжени с боксове, ножове, пистолети, взривни вещества и да малтретират, убиват и взривяват безащитни хора - нашите деца, нашите семейства и приятели. Взривът пред нашата аптека в Бургас и няколкото счупени стъкла не е предупреждение срещу мен. Той е сигнал към Вас - гражданите на Република България.

Народът е поставен на колене, изправен до стената, изпосталял от ежедневната си битка с монополите, картелите и всички други негласни организации, които го използват единствено като дойна крава, без да му дават дори елементарни условия за живот. Взривът в Бургас е сигнал за безсилието на тези, срещу които дръзнахме да се изправим. Сигнал е за това, че те не приемат да има честен и нормален бизнес в тази държава. Те знаят, че народът е готов да застане срещу корупцията и картелите, които го карат да изнемогва. И се опитват да спрат с всички сили това.

Затова искат да изтрият историята ни от учебниците. Затова искат да е имало "съжителство" с османците, а не робство. За да не е имало революционери. За да може Левски, Ботев, Раковски, Караджата и всички онези, които дадоха живота си за бъдещето на свободна България да се считат за обикновени престъпници. Тези хора обаче едва ли си дават сметка, че всъщност тези достойни български мъже бяха елиминирани физически от поробителя, но показаха пътя към свободата. И народът въстана и си я взе в крайна сметка.

Ние намерихме начин да покажем и докажем практически, че цените на горивата могат да бъдат по-ниски. Днес аз съм лицето на битката срещу робството на картелите и монополите. Вероятно могат да ни задушат. Но утре ще е дойде друг. И после - трети. Ние сме само израз на натрупаното напрежение у хората, на желанието на народа да се освободи от безскрупулните крадци на и без това малкото пари, които са му останали. Показахме как безочливо са ограбвани потребителите и дадохме шанс (засега само на варненци, но скоро и на още българи) да се пазаруват горива на истинските им цени.

Убеден съм, че този взрив е отклоняване на вниманието от един абсолютно реален факт. Ниските цени на горивата трябва да понижат цените на всички стоки в потребителската кошница. Факт, на който дори премиерът Борисов обърна внимание. Днес има отлична, перфектна възможност да се подобри бързо и лесно страндартът на живот на българина. Ако вземем за пример отново Варна, откъдето започнахме офанзивата си - ето, по предложение на кмета предстои сваляне на цената на билета за градски транспорт от един лев на 80 стотинки. Но - помислете. През 2013 година цената на дизела беше 2,66 - цената на билетчето 1 лев. Днес цената на дизела вече почти е стигнала 1,50 лв. - билетчето продължава да е 1 лев, а в София дори ще достигне и 1,50 лв. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


източник:
БЛИЦ


 



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hloris - Браво на Марешки!
29.01.2016 12:23
Един човек да има смелостта да каже гласно Истината,такава каквато е...
а именно,че мафията под формата на картелни споразумения управляват
и изсмукват и без това бедната ни страна.

Що се отнася до взрива,то той е достатъчно красноречив в това отношение...
опит за сплашване!
цитирай
2. zax - Защо, и Ваньо Танов вече изказва на ...
29.01.2016 13:24
Защо, и Ваньо Танов вече изказва на глас съмненията си. А КЗК-то спи, тъй сладко спи че всичко се умириса. Всички до един по веригата са на клона и няма кой да хване триона.
цитирай
3. begetron426 - Трябва да има пазарна икономика...
05.02.2016 17:08
Трябва да има пазарна икономика, но не дивашки капитализъм, какъвто е в България, а съвременен социален капитализъм изтеглен към създаване на условия за хората, което е гаранцията за добра пазарна икономика. Изминаха 300 години от дивото начало на капитализма и отдавна трябваше да се превърне в социален вместо да расте диващитината в него. Капитализма оцеля, защото взе от социализма социалното, а социализма загина, защото не взе пазарната икономика на капитализма. Време е да ги очовечим като направим капитализма социален, а социализма пазарен, за да бъдат в служба на прогресивното развитие на всички хора. Поздрав!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zax
Категория: Забавление
Прочетен: 2153730
Постинги: 1533
Коментари: 4202
Гласове: 7464
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол